+420 774 383 033 info@kchpbt.cz

Do redakční pošty nám poslal jeden zahraniční chovatel APBT naskenované články věnované historii APBT, ale jsou ve stavu, kdy nelze určit autora či publikace, ve kterých byly tyto články uveřejněny. Jelikož se ale jedná o velmi zajímavé informace, které popisují historii APBT, rozhodli jsme se je přeložit do českého jazyka. Ačkoliv se nikdo z redakce tohoto časopisu neztotožňuje s používáním APBT k nelegálním účelům, je třeba si uvědomit, že psí zápasy patří neodmyslitelně k historii našeho plemene a jedině pochopení a poznání historie APBT Vám umožní porozumět tomuto výjimečnému plemeni. 


GATOR BOYS‘ MICKEY

GATOR BOYS‘ CH MICKEYHarry Hargroves použil na svém dvorku do chovu psa Otter’s CH Tonka Bear ROM s jeho fenkou Tramp, která byla dcerou psa Hagrove’s GrCH Rufus. Štěňata se narodila 15. srpna. Tento vrh byl prodán Bennymu z Hard Core Kennels z důvodů osobních problémům Harryho.

Mickey byl prodán a byl dvakrát testován ve věku 16 měsíců. Byl ale považován za příliš plachého. Z tohoto důvodu byl nabídnut Tonymu z NYC. Ale Tonysi nikdy Mickeyho nevyzvedl. Gator Boyz viděl, Mickeyho testy a velmi se mu líbilo, co jim ten „plachý pes“ ukázal a vzal ho domů. Mickey svoji plachost rychle překonal a v prosinci ve věku 2 let byl domluven proti Havana Boys a to na váhu 41 liber. Havana Boys přinesli psa, který ve dvou rollkách zabil dva psy. Jmenoval Antone. Mickey se ukázal být příliš silným soupeřem pro Antona a tak Havana Boys v 22. minutě vzdali. Druhý zápas šel Mickey proti Demon Knights Kennels a to ve váze 40 liber – jednalo se o velmi tvrdě kousajícího psa jménem Ninja. Mickey se znovu ukázal jako velmi silný protivník a majitelé Ninji vzdali v 57. minutě. Nyní již jako dvojnásobnému vítězi začali Gator Boyz hledat odpovídajícího soupeře. Pro Mickeyho se snažili domluvit jedním z velkých šampiónů této váhy: Millbuster’s CH. Homie and Second To None’s Hugo. Oba majitelé těchto psů odmítli s tím, , že jejich psi jsou k dispozici pouze šampionům.

America’s Most Wanted měli k dispozici 2x vítěze ve váze 40 liber. Floyd se na začátku zápasu vrhl na Mickeyho, ale ten v 30 minutě otočil zápas ve svůj prospěch. V 50. minutě šel Floyd po otočce na skreč a odmítl dále pokračovat. Od této chvíle se stal z dříve velmi plachého psa stal šampión.

Nyní již jako šampión, byl opět kontaktován majitel Millbuster’s CH. Homie, ale bohužel Homie odešel do důchodu a již nebyl k dispozici. Později jsem se dozvěděl, že Homie měl incident v chovatelské stanici a choval se jako zbabělec a tak měli Millbuster strach s ním opět bojovat oficiálně. Dále byl osloven Dr. Doolittle a T. Garner, kteří vlastnili CH. Simba, ale nakonec se nedohodli, z důvodu cestovat na velkou vzdálenost. Nakonec se Mickey domluvil zápas proti CH Hugovi. Hugo první půl hodinu tlačil Mickeyho, ale tomu se povedlo v 30. minutě celou situaci otočit a Hugo v 81. minutě vzdává a odmítl pokračovat.

Mickey zemřel po nehodě na dvoře 1. března ve věku 4 let, ale byl několikrát použit do chovu přímo na dvorku Gator Boyz.

 

 

Rodokmen: