+420 774 383 033 info@kchpbt.cz

Náš klub byl pozván na sportovní akci, kterou spolupořádal Boxing Club Star Plzeň. Jelikož jako jeden z hlavních pilířů našeho klubu je prezentace plemene Americký Pit Bull Teriér (APBT), tuto nabídku jsme s radostí přijali a za klub se zůčastnili Miroslav Bursa a Jana Fornouzová. Dále byli přizváni naši kamarádi z chovatelské stanice Steel Heart Kennel, kteří na akci přivezli své dva svěřence:


SHK’s & Thanatos‘ E.T.

Rodokmenhttps://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=130024

 

 

 


SHK’s Sodoma

Rodokmenhttps://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=260942

 

 

 

 

 


Při čekání na chvíli, kdy na nás přijde řada a po dalším čekání, kdy jsme museli uvolnit místo ukázce hasičům (kteří museli vzhledem k silným povětrnostním podmínkám odjet pryč na zásahy) přišla řada na nás – respektive psy z SHK. Vzhledem k pozdější hodině a vyčerpání návštěvníků a soutěžících jsme představení klubu shrnuli do jedné věty: „Dobrý den, zdravím Vás jmeném Klubu Chovatelů Pit Bull Teriérů, jehož jednou z hlavních činností je prezentace plemene APBT široké veřenosti.“. Vím, že jsme mohli klub představit obšírněji, ale děti se těšili na sportovní výkony psů – na vousatého, tlustého a hlavně ukecaného človíčka nebyl zvědavý nikdo. Po krátkém seznámení se sportovními disciplínami následovali praktické ukázky z následujících disciplín high jump (skok do výšky), wall climbing (šplh po stěně) a weight pull (tah těžkého břemene).

Předvedení disciplín high jump a wall climbing si vzala na triko fenečka Sodoma, která i přes svůj mladý věk předvedla krásný výkon. Ačkoliv se jí improvizovaná ukázka wall climbingu moc nedařila – opravdu foukal silný vítr a pešek se pohyboval v okruhu jednoho metru. Dále jsem celkem nešťastně vybral strom, na kterém se wall climbing předváděl – byl moc úzký a tak se po něm špatně šplhalo. Přesto všechno si Sodoma následný potlesk od nadšených dětí užila a dle mého i zasloužila.

Následovala ukázka weight pullu, kdy pes E.T. odtáhl Peugeota 106 o váze něco kolem 800kg. Ano, ve vozidle jsem seděl já, takže váha byla mnohem větší ;), ale to nechme stranou. Na celé situaci bylo úsměvné, že cca před půl hodinkou před naší ukázkou několik přihlížejících dětí popisovalo naše auto jako vrak, které je potřeba odtáhnout. Svým způsobem měli pravdu – jen provedení je trošku překvapilo. Po odtažení vozidla s mojí osobou jsme vyzvali děti, ať jich co nejvíce naleze do auta, což se opět setkalo u dětí s nadšením – a kdybych je nekrotil, pravděpodobně by seděli i na kapotě a střeše 😉 E.T. chtěl domů (stejně jako ve slavném filmu od Spielberga) a tak se vydal a táhl za sebou auto plné dětí a nikterak ho to nerozhodilo.

Za sebe bych chtěl poděkovat SHK za ukázku psů a BC Star za možnost předvést naše psy v lepším světle, než v jakém jej zná veřejnost ze sdělovacích prostředků. Za sebe mohu napsat, že jsem si celý den užil a to jak výkony našich čtyřnohých svěřenců, tak i těch dvounohých, kteří bojovali jako praví bulldoci a nijak svojí bojovností nezaostávali za našimi psy.

Video z celé akce: